Ingyenes Netbook szoftverek

 

A következő ingyenes szoftvereket ajánljuk a netbook használóknak mellyel könnyebben, biztonságosabban és gyorsabban tudjátok használni gépeteket. Magyar és angol nyelvű szoftvereket gyűjtünk össze melyet előzőleg NOD32 vírus ellenőrzővel vizsgáltunk meg.

 

Szoftver ajánló netbook használóknak

Vírus védelmi alternatíva

Avast! Home Edition (magyar nyelvű)
Teljes körű víruskereső, mely kiválóan alkalmas e-mailek, és netbookunk HDD-jének ellenőrzésére is. Időzítési és online frissítési módokkal naprakész vírus keresőt használhatunk.
Ingyenes használata otthoni felhasználók részére lehetséges melyet egy regisztrációval vehetünk igénybe.
Avast vírus ellenőrző letöltése - kattints ide.

CD és DVD emulálás

Daemon Tools Lite v4.30.4 (magyar nyelvű)
Ezzel a kis programmal a cue, bin, iso, ccd és egyéb képfile-okat tudjuk olvasni, virtuális meghajtónk segítségével melyből összesen 4db-ot tudunk létrehozni.
Mire is jó ez?
Nem kell külső CD/DVD meghajtót vásárolnunk, csak készíteni kell egy képfile-t és egy pendrive segítségével át másoljuk netbook-unk háttért tárolójára és pl: már használhatjuk is kedvenceinket.
Daemon Tools Lite letöltése - kattints ide.

 

Linux operációs rendszer

Mandriva Linux 2009 Sping csomagban a következő alkalmazások legújabb verzióit is magában foglalja: Compiz Fusion, XFCE, Sugar Desktop, Configurator, Linux Kernel, GNOME, OpenOffice 3, Mozilla Firefox 3. ezeken kívül egyéb hasznos szoftvert is tartalmaz a csomag akik linux netbookot használnak
Mandriva Linux 2009 letöltése - kattints ide.

Energia optimalizálás

Monitor Energy Saver v0.4 mely segítségével a netbook-unk akkumulátorának energia el ellátásán tudunk spórolni, úgy, hogy nagyon rövid időn belül képesek vagyunk a kijelzőnket kikapcsolni.
Ezen kívül a médialejátszót, MSN üzenetküldőnket is leállíthatjuk.
Monitor Energy Saver letöltése - kattints ide.

Windows rendszer beállítások

Ha szeretnéd, hogy a windows a legjobban használja ki a netbook-od erejét akkor itt az alkalom, hogy mind ezt meg tedd a TweakNow PowerPack Free 2009 v1.4 szoftverrel.
A program használatával, az IE böngésző, az Internet beállítások, a Desktopés Vezérlőpult beállításait tudod optimalizálni. Külön van mód a regisztrációs adatbázis, merevlemez, memória és egyéb beállítások kezelésére is, ami igen hasznos lehet gépünk teljesítmény növelésében.
TweakNow PowerPack Free 2009 v1.4 - kattints ide.

Szoftverek felhasználási feltételei

A netbook-info.hu oldaláról letölthető szoftverek ingyenesen felhasználhatóak, figyelembe véve a szerzők/alkotók külön rendelkezéseit.
Szavazás

Tervezed, hogy ebben az évben fogsz vásárolni Netbookot?Netbook ajánlóRégen a flash játékok voltak a menők de most már ez átalakult és egy új iparág alakult ki: Online játékok.