Mi a netbook

2007 -ben elsőként az Asus márkájú Eee Pc netbook jelent meg a világ polcain. Később eszmélt a többi notebok gyártó is, hogy kár lenne kimaradni ebből a piaci szegmensből (netbook) is. Az Asus követői sorra jelentek meg MSI, Acer, Toshiba és a többi gyártó is, de olyan cégek is megtalálhatóak kik nem voltak erről nevezetesek, pl: Samsung és Sylvania. A legtöbb netbook értékesítéséről híres az Acer akinek az Acer Aspire One netbook géptípusból jelenleg 58db különféle konfiguráció kapható a világban. Felzárkózóban vannak a későn eszmélő gyártók is a Lenovo IdeaPad -okkal és Dell Inspirion és HP Mini típusokkal.

 

Kinek ajánlott

Sokat utazó, egyszerű és nem nagy gépigényt kívánó szoftvereket használóknak ajánlott. Internetezésre, e-mailezésre, mobil számlázásra kiváló alkalmas. Szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre is megfelelő, de film és zenehallgatás is megoldható vele.

Fő jellemzői

Kijelző mérete: 7"-tól 10"-ig (jelenleg)
Optikai meghajtó: nincsen (de várható)
Processzor típusok: Intel Atom, Intel Celeron MULV 353, VIA Via C7-M ULV
Processzor órajele: 1200MHz és 1600MHz
Képernyő felbontás: 800x480 -tól 1366x768 -ig.
HDD: 20-160Gbyte között
Szoftverek: sok ingyenes programot is kaphatunk a gyártóktól. pl.: Firefox böngésző, Open Office irodai alkalmazások stb.

Netbook és notebook összehasonlító
Szavazás

Tervezed, hogy ebben az évben fogsz vásárolni Netbookot?Netbook ajánlóRégen a flash játékok voltak a menők de most már ez átalakult és egy új iparág alakult ki: Online játékok.